Napište mi


[CNW:Counter]

Paprikový guláš s vejci

Suroviny

Lžíce másla, l lžička sladké papriky, 1/2 kg papriky, sůl, lžička mouky, 1/4 l smetany, lžíce rajčatového protlaku, lžíce petrželky nebo pažitky (lze i mražené), 4 - 8 vajec, 2 cibule.

Postup

Na másle zpěníme nakrájené cibule, přidáme sladkou papriku a na široké nudle nakrájené, vyčištěné papriky, osolíme osmahneme, podlijeme , přidáme půl kostky bujonu a dusíme. Když jsou papriky skoro měkké, zaprášíme je hladkou moukou a zalijeme hustou smetanou. Do smetany přidámš rajčatový nebo paprikový protlak, můžeme přidat i utřený česnek, necháme chvíli povařit. Hotový pokrm posypeme petrželkou nebo pažitkou. podáváme s vařenými vejci a s bramborem nebo chlebem. Můžeme přidat i ohřátou uzeninu.