Napište mi


[CNW:Counter]

Kysané zelí zapékané s vepřovým masem

Suroviny

1 a půl kg kysaného zelí, 1/2 kg vepřového masa, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 rajčata (v zimě lze použít i konzervovaná loupaná rajčata), sůl, mletý pepř, 3 lžíce sádla, 3 cibule, tuk na vymaštění pekáče.

Postup

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na sádle osmahneme. Přidáme překrájené zelí a dusíme doměkka. Mezitím nakrájíme vepřové maso na menší kostičky, osolíme je, opepříme a dusíme asi 15 minut s rajčatovým protlakem a omytými, na čtvrtky nakrájenými rajčaty. Měkké zelí smícháme s dušeným masem, dáme do vymaštěného pekáče a asi půl hodiny zapečeme.