Napište mi


[CNW:Counter]

Zeleninový nákyp s uzeným masem

Suroviny

60 dkg míchané zeleniny, (mrkev, květák, hrášek, fazolky, kedlubny, kapusta apod.), 20 dkg pečeného vepřového masa, 4 dkg hrubé mouky, 4 dkg másla, 3 dl mléka, 2 vejce, petrželka, sůl, pepř, tuk a strouhanka na vymaštění a vysypání formy.

Postup

Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, květák rozebereme na růžičky, ostatní zeleninu drobně pokrájíme a urovnáváme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Zeleninu poklademe vepřovým pokrájeným na kostičky a krátce zapečeme v troubě. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a dobře provaříme v hustší omáčku. Do prochladlé omáčky vmícháme žloutky, usekanou petrželku, sůl, pepř a nakonec tuhý sníh. Zeleninu s masem přelijeme omáčkou a dopečeme. Podáváme s vařenými brambory.