Napište mi


[CNW:Counter]

Plněné papriky na smetaně

Suroviny

4 velké papriky, 4 dkg másla, 2 dkg slaniny, kousek mrkve, celeru, petržele a cibule, 2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl, 2 dl sladké (12%) smetany, ocet, špetka cukru.

Postup

Nádivka: 40 dkg mletého masa, 1 cibule, 1 vejce, 1 lžíce strouhanky, mletý pepř, sůl. Cibuli naktájíme a vše promícháme.
Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semeníky a žebra a dobře omyjeme a naplníme masovou nádivkou. Drobně pokrájenou cibuli a zeleninu zpěníme na másle, přidáme naplněné papriky a celý pepř a krátce podusíme. Když cibule a zelenina zrůžoví, papriky podlijeme vodou a pečme pod pokličkou v troubě. Při dopékání podlijeme smetanou rozšlehanou s moukou a dopečeme. Papriky vyjmeme a omáčku rozmixujeme přidáme na papriky a ještě chvíli prohříváme. Podáváme s rýží