Napište mi


[CNW:Counter]

Chřestový koláč na slano

Suroviny

1/4 kg zeleného a bílého chřestu, lžičku másla a cukru, 10 dkg šunky, 500 ml bešamelové omáčky, 4 žloutky, 10 dkg strouhaného sýra, kerblík (případně jiné bylinky), bílý pepř, 300 g mraženého listového těsta.

Postup

Chřest oloupeme, odkrojíme spodní konce, nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky a vaříme 15 min. v osolené a oslazené vodě s máslem. Do hotové omáčky vmícháme žloutky, na nudličky nakrájenou šunku, sýr, lístky kerblíku a osolíme. Z těsta vyválíme plát a vložíme do vodou navlhčené rozevírací formy, přesahující těsto odkrojíme. Hmotu naneseme na těsto, na povrch dáme chřest a lehce zatlačíme. Pečeme dozlatova 1/2 h v troubě předehřáté na 220°C. Podáváme teplé.