Napište mi


[CNW:Counter]

Salát z chřestu s jogurtovou zálivkou

Suroviny

Po 1/2 kg bílého chřestu a mladého zeleného chřestu, sůl, lžičku cukru, lžíci másla, 200 g žampionů, červenou cibuli, 2 lžíce sherry octa, 3-4 lžíce oleje, bílý pepř, 6 lžic jogurtu, 2 lžíce sekané pažitky, řeřichu.

Postup

Bílý chřest oloupeme, u zeleného pouze odkrojíme konce. Přivedeme k varu vodu se lžičkou soli a cukru, vložíme chřest a vaříme 15 min. Vyjmeme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Olej a ocet zředíme 2 lžícemi chřestového odvaru, osolíme, opepříme, nalijeme na chřest, přidáme jemně nakrájenou cibuli, promícháme. Chřest a půlky sterilovaných žampionů upravíme na talíře. Na zálivku rozšleháme jogurt, osolíme, opepříme a přidáme pažitku. Zdobíme řeřichou nebo jinými zelenými bylinkami.