Napište mi


[CNW:Counter]

Zapečený chřest

Suroviny

25 dkg chřestu, 40 dkg brambor, sůl, 20 dkg kedlubny, 25 dkg mrkve, 125 ml masového vývaru, 15 dkg zmrazeného hrášku, pepř, 2 dkg másla, 25 dkg uzeného masa, 10 dkg strouhaného sýra, lžíci strouhanky.

Postup

Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupaný chřest, mrkev a kedlubnu nakrájíme na plátky nebo kostičky, povaříme 10 min. ve vývaru a přidáme hrášek. Osolíme a opepříme. Vymastíme plochou ohnivzdornou mísu, nakrájené maso rozložíme po dně, navrch dáme brambory a zeleninu, podlijeme vývarem, posypeme sýrem, strouhankou a kousky másla a zapékáme dozlatova 30 min. v troubě předehřáté na 200°C.