Napište mi


[CNW:Counter]

Vařený květák v pikantní omáčce

Suroviny

700 g květáku, 40 g oleje, 50 g cibule, 200 g rajčat, 3 lžíce kečupy, 10 dkg hl. mouky, 100 g steril. okurek, ml. sl. paprika, česnek, sůl, kousek buj. kostky.

Postup

Květák uvaříme do měkka, necháme okapat, rozděláme na malé kousky. Na oleji, zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme mouku, přidáme ml. sl. papriku, zamícháme, zalijeme trochou vody a dusíme. Po chvilce přidáme nadrobno nakrájené rajčata, sterilované okurky (doporučuji oloupat, slupka je moc tvrdá), kečup a opět necháme chvilku dusit. Nakonec dochutíme soli, buj. kostkou, česnekem, můžeme také přidat nálev z okurek na okyseleni. Květák přelijeme hotovou omáčkou a podáváme s vařenými brambory.