Napište mi


[CNW:Counter]

Kořeněné hrušky s vanilkovým cukrem

Suroviny

2 kg hrušek, 4 lžíce želírovacího cukru, 16 hřebíčků, 4 kousky skořice, 2 lžíce pomerančové šťávy, 4 kapky vanilkové tresti, 30 dkg krupicového cukru.
Postup

Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřinec i se slupkou. Hrušky nakrájíme na plátky a prosypeme želírovacím cukrem. Hřebíčky a skořici zalijeme pomerančovou šťávou s vanilkovou trestí a po několika minutách je přidáme k hruškám. Vše přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut, potom koření vyjmeme a vmícháme krupicový cukr. Za stálého míchání ještě asi 4 minuty povaříme. Naplníme do skleniček, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Obrátíme zpět až po vychladnutí.