Napište mi


[CNW:Counter]

Odpalované věnečky

Postup

Špetka soli, 1/2 litru vody, 1/4 kg 100% ztuženého tuku (Iva), vše dát na plotnu a ohřívat. Až začne voda s přísadami vařit přidáme za stálého míchání 1/4 kg polohrubé mouky. Mícháme a do vlažného postupně přidáváme 8 celých vajec. Hmotu stříkáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve velmi horké troubě.

Náplň: 6 dl mléka, 10dkg krupicového cukru, 2 vejce, 6 dkg maizeny, 1/2 balíčku vanilkového cukru, 5 dkg práškového cukru. Ve 4 dl mléka svaříme krupicový cukr. Ve zbývajícím mléce rozmícháme maizenu, žloutky a vanilkový cukr, vlijeme do vařícího mléka a za stálého míchání vaříme 3 - 4 minuty. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a vešleháme do prochladlého krému.

Hotové upečené věnečky prořízneme a naplníme krémem. Povrch můžeme přelít citrónovou nebo čokoládovou polevou.

Citrónová poleva 20 dkg práškového cukru, 2 bílky, 1 lžíce citrónové šťávy

Čokoládová poleva 25 dkg smetolu, 25 dkg práškového cukru, kakao, 6 lžic mléka, 2 lžíce solamylu.