Napište mi


[CNW:Counter]

Pečený bůček s bramborovou nádivkou

Suroviny

Plát bůčku, 1/2 kg brambor, 2 mrkve, 3 vejce, sůl, pepř, libeček najemno posekaný.

Postup

Vepřový bůček zbavíme kostí a kůže, rozkrojíme na plát a paličkou dobře naklepeme. Na másle osmažíme nahrubo nakrájenou syrové brambory, jemně nakrájený libeček, osolíme, opepříme, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, , zalijeme vejcem a necháme srazit. Tuto nádivku rozetřeme na bůček. Dobře smotáme a převážeme provázkem. Dáme na pekáč a přiklopíme a pečeme. Když je maso poloměkké, odkryjeme pokličku a přelijeme světlým pivem a pečeme doměkka a dozlatova. Podáváme s čerstvou zeleninou.