Napište mi


[CNW:Counter]

Bermská mísa (jídlo z jednoho hrnce pro 8 osob)

Suroviny

1 lžíce vepřového sádla, 1 cibule, 1 kg kysaného zelí, 5 - 6 bobulí jalovce, 0,1 l bílého vína, 0,3 l vody, 75 dkg uzených vepřových žebírek nebo ramínka, 50 dkg anglické slaniny, 1 uzený hovězí jazyk, 3 uzené vepřové nožičky, asi 10 dkg klobásy, 1/2 kg zadního hovězího masa, 1 mrkev a kousek celeru.

Postup

Cibuli nakrájíme na nudličky a podusíme na sádle, přidáme kyselé zelí s jalovcem, promícháme a zalijeme vínem a vodou. Přidáme slaninu, vepřová žebírka, nebo ramínko, přikryjeme poklicí a zvolna vaříme asi 1 1/2 hodiny. Asi 20 minut před ukončením přidáme klobásu a prohříváme. V jiném hrnci v neslané vodě vaříme uzený hovězí jazyk a uzené vepřové nožičky. Hovězí maso se zeleninou vaříme také odděleně. Všechny druhy masa nakrájíme na porce a rozložíme na zelí. Podáváme s brambory.