Napište mi


[CNW:Counter]

Vepřové po selsku

Suroviny

60 dkg vepřové kýty, 1 - 2 lžíce tuku, 2 cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek, 80 dkg zeleniny (podle sezony - pórek, mrkev, kedlubny, celer) 0,4 l vývaru, 4 - 5 brambor.

Postup

Maso nakrájíme na kostky a na rozehřátém tuku opečeme. Předáme nakrájenou cibuli, chvíli společně opékáme, pak osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Zeleninu nakrájíme na kostky. Do hrnce střídavě skládáme vrstvu masa a vrstvu zeleniny, přelijeme polovinou vývaru a dobře zakryté dusíme v troubě asi hodinu. Poté přidáme na kostky nakrájené brambory se zbývajícím vývarem a dusíme dalších 30 minut.