Napište mi


[CNW:Counter]

Plněné řízky v alobalu

Suroviny

4 řízky z vepřové kýty, 4 větší jablka, 4 dkg slaniny, 2 sladkokyselé okurky, sůl, kmín, 2 cibule, hořčice.

Postup

Porce nakrájíme tak, abychom mohli do každé udělat kapsu. Tu naplníme plátkem slaniny, plátkem jablka a polovinou okurky. Osolíme a přidáme trošku hořčice. Kapsy uzavřeme jehlou nebo zašijeme a okořeníme. Každou porci zabalíme samostatně do alobalu a ke každé přidáme ještě plátky jablek, cibule, slaniny, zakápneme vodou a potřeme hořčicí. Pečlivě zabalíme, aby nám neutekla šťáva. Na pekáček nalijeme trochu vody, do ní položíme porce v alobalu a v horké troubě upečeme. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.