Napište mi


[CNW:Counter]

Plněná vepřová svíčková

Suroviny

1 panenská pečeně, 15 dkg telecího nebo vepřového masa, 15 dkg jater, strouhanka, 1 smažené a 1 syrové vejce, sůl, pepř, kmín, 3 dkg oleje, zelená petrželka, řeřicha, hořčice.

Postup

Vepřovou svíčkovou očistíme a rozřízneme na plát, osolíme a okořeníme, můžeme potřít i hořčicí, maso určené k pomletí a játra pomeleme na masovém strojku a k němu přidáme strouhanku, usmažené a syrové vejce, zelenou petrželku nebo řeřichu, propracujeme a dochutíme. Nádivku rozetřeme na plát, sbalíme, ovážeme a dáme na olej péci. Nejdříve ze všech stran na plotýnce, potom podlijeme a dáme do horké trouby. Podáváme s bramborovou kaší.