Napište mi


[CNW:Counter]

Lanýžky

Suroviny

12,5 dkg jemné polevy z hořké čokolády, 12,5 dkg tuku nebo másla, 12,5 dkg mletého cukru, 15 dkg loupaných mletých mandlí, 30 ml, vaječného likéru.
Na dozdobení: 4 lžíce práškového cukru, 4 lžíce kakaa, 4 lžíce pistáciových oříšků.

Postup

Čokoládovou polevu nakrájíme na malé kousky a necháme rozpustit v horké vodní lázni. Přidáme máslo nebo tuk a za stálého míchání necháme pomalu rozehřád. Práškový cukr smícháme s mletými mandlemi a vaječným likérem, přidáme k polevě a tuto směs necháme v ledničce dobře vychladit. Ze vzniklé hmoty vykrajujeme lžičkou malé kousky a formujeme z nich kuličky. Každou kuličku pak obalíme v práškovém cukru nebo v kakau nebo v nasekaných pistáciích. Uchováváme v ledničce.