Napište mi


[CNW:Counter]

Klobásy zapečené v zelí

Suroviny

4 klobásy, 1 menší hlávka zelí, 3 jablka, 1 menší celer, 1 mrkev, 1 cibule, sůl, drcený kmín, ocet, vývar z masoxu na podlití, olej a hořčice na potření, 4 lžíce tuku na vymazání pekáče.
Postup

Zelí zbavíme zvadlých listů, nakrájíme na nudličky a promícháme s pokrájenou cibulí, celerem, mrkví a jablky. Zelí rozložíme do tukem vymazaného pekáče, osolíme, posypeme kmínem, dochutíme octem a zalijeme dostatečným množstvím vývaru. V dobře vyhřátého troubě dusíme téměř doměkka. povrch klobás propícháme vidličkou a po obou stranách do nich uděláme zářezy. Poté je lehce potřeme olejem promíchaným s hořčicí a rozložíme na zelí. Krátce zapečeme.