Napište mi


[CNW:Counter]

Bavorké vdolečky

Suroviny

1/2 kg polohrubé mouky, 0,2l mléka, 25 g droždí, 3 lžíce cukru, 1 vejce, 2 žloutky, 6 dkg tuku, citrónová kůra, špetka soli, olej na smažení, tvrdý tvaroh, marmeláda, šlehačka.

Postup

Droždí promícháme s cukrem, přidáme část vlažného mléka, promícháme a necháme na teple vykynout. Do prosáté mouky přidáme vejce, žloutky, citrónovou kůru, rozpuštěný tuk, špetku soli, zalijeme zbylým mlékem a kváskem. Těsto promícháme, propracujeme nahusto a necháme ještě asi 1 hodinu na teple kynout. Vykynuté dáme na pomoučený vál, vyválíme na silnější plát, a kulatým vypichočem vykrajujeme vdolečky., narovnáme je na pomoučené prkno a necháme ještě kynout. Smažíme zvolna po obou stranách na oleji dozlatova. Necháme prochladnout, potřeme marmeládou posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme šlehačkou.