Napište mi


[CNW:Counter]

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

Suroviny

90 dkg hrubé mouky, 2 vejce, 4 dkg tuku, 0,6l mléka, špetka soli, 1 kg švestek, moučkový cukr, strouhaný tvrdý tvaroh, nebo smažená strouhaná houska nebo mletý mák, čerstvé rozpuštěné máslo.

Postup

Do vařícího mléka, v němž jsme rozpustili tuk a špetku soli, nasypeme prosetou mouku, a na mírném ohni mícháme až vznikne hladké těsto, které se nechytá vařečky ani nádoby. Těsto necháme trochu prochladnout, vmícháme do něj jedno vejce a po chvíli míchání druhé. Z těsta uválíme váleček, odkrajujeme dílky v nichž obalujeme švestky. Vaříme asi 6 minut v dostatečném množství vody. Vařené knedlíky vyjmeme drátěnou naběračkou, propíchneme je vidličkou aby vyšla pára, rozdělíme na talíře a posypeme moučkovým cukrem , nastrouhaným tvarohem nebo na másla smaženou strouhanou houskou či mletým mákem a pokapeme rozpuštěným máslem.