Napište mi


[CNW:Counter]

Kuřecí salát na počest Anglické královny

Suroviny

Pro 6 osob: na marinádu smícháme: šťávu a kůru z pol. limetky (jen zelená část kůry), asi 3 cm oloupaného a nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 prolisovaný stroužek česneku, 1 malá jemně nakrájena šalotka, 2 lžíce olivového oleje.

4 plátky kuřecích prsíček, sůl, pepř, muškátový oříšek, olivový olej, těstoviny - 300 g, plechovka sterilizovaných fazolek, kelímek zakysané smetany, majonézu, limetku, kousek zázvoru, dle chuti cukr, zelená petrželka.
Postup

Do marinády vložíme 4 plátky kuřecích prsíček, stačí 2 hodiny, ale klidně i déle. Pak z masa oškrábneme marinádu, osolíme, opepříme, poprášíme muškát. oříškem, dáme do pekáčku, zakápneme oliv. olejem a pečeme v troubě asi 25 min. na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Občas potíráme zbylou marinádou. Mne zůstala v pekáčku po upečení masa dobrá šťáva, kterou jsem rovněž použila do salátu. 300 g drobných těstovin uvaříme na skus (používejte jen ty kvalitní, které pod 18,-Kč za půl kila neexistujou). Scedíme, promícháme s vychladlým masem nakrájeným na malé kousky a přidáme 200 g zelených steril. fazolek. Přelijeme zálivkou: 100 ml zakys. smetany, 6 lzic kvalitní majonézy, šťáva a nastrouhaná kůra z pol. limetky, štáva z kousku zázvoru (použijte lis na česnek). Já jsem přidala 1/4 káv. lž. cukru. Posypat zel.petrželkou. Salát se podává při pokojové teplotě nebo vychlazený.