Napište mi


[CNW:Counter]

Herinkový salát

Suroviny

7 brambor, 3 ks řezů ze slanečků v oleji, 1 velký zavináč, 1 uzený sleď, 1 krabička sardinek, 1 tuba sardelové pasty, 1 středně veliká cibule, 2 kyselé okurky, olej ze sardinek a slanečkových řezů, zálivka z vody, octa, cukru a soli.
Postup

Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzeného sledě zbavíme kůže, hlavy, vnitřností a kostí. Čisté maso z něj spolu se slanečkovými řezy, masem ze zavináče a sardinkami nakrájíme nadrobno. Kyselé okurky a zeleninu ze zavináče také drobně nakrájíme, cibuli nastrouháme. Vše zamícháme přidáme sardelovou pastu, olej ze sardinek a trochu oleje ze slanečkových řezů. Zalijeme zálivkou z vody, octa a cukru a opatrně osolíme a necháme odležet.