Napište mi


[CNW:Counter]

Špagety s tuňákem

Suroviny

100 ml panenského olivového oleje extra, 1 malá nakrájená cibule, 2 nakrájené stroučky česneku, 6 opláchnutých sardelových filetů, 40 dkg nakrájených konzervovaných rajčat, 17 dkg konzervovaného tuňáka v olivovém oleji, slitého a nakrájeného na kousky, sůl a černý pepř, 340 g špaget, 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky.

Postup

Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej a 5 - 7 minut v něm smažíme cibulku, až změkne. Poté přisypeme česnek a sardele a smažíme je 2 minuty, nebo doku se maso nerozpadne na kousky. Zvýšíme teplotu, přisypeme rajčata a nezakryté je vaříme 5 minut. Poté přidáme tuňáka a větší množství pepře. Vše důkladně promícháme, pak snížíme teplotu a vaříme na mírném plameni 20 - 25 minut, dokud nezhoustne. Mezitím uvaříme v osolené vroucí vodě špagety a slijeme je . Přesypeme je do mísy , zalijeme omáčkou a důkladně promícháme. pokrm před podáváním ozdobíme petrželkou.