Napište mi


[CNW:Counter]

Medailónky z lososa

Suroviny

Lososový filet 1200 g, kerblík, petržel, kopr, pažitka, pórek , bíle vino 0,3 dcl, rybí vývar 0,7 dcl, mrkev, celer, petržel, řapíkový celer, sůl, bílý pepř, nové koření, šafrán 2 bal., hladká mouka 200 g, vejce 2 ks, žloutky 2 ks, olej olivový 5 cl, sůl, b. pepř, mini tomaty 300 g, cibule 100 g, pórek 250 g, cuketa 250 g, mrkev 250 g, řapíkatý celer 100 g, přepuštěné máslo 200 g, máslo 200 g, mléko 700 g, Knorr - holandská omáčka, bílé vino 200 g, šalotka 200 g, olivový olej (Extra Virgine) 200 g, sůl, b. pepř, citron 1ks, bazalka 50 g, špenát 20 g

Postup

Losos filet zbavíme kůže, podkožního tuku, kosti a kostiček, odřízneme z časti spodního filetu část, která obsahuje nebo je nejvíc prorostla rybím tukem. Lososa naporcujeme a svážeme proužky zblanžírovaného pórku a ztvarujeme do medailónku. Kerblík, kopr, pažitku, petrželku nasekáme a obalíme medailónky z vrchu a ze spodu a dáme do lednice odpočinout. Z rybího vývaru, bílého vina, zeleniny, kořeni, sul, b. pepř, citron. stavy a svaříme, aby vše pustilo svoji silu a aroma. Na děrovanou nádobu naskládáme medailónky a propaříme nad vinnou parou. Losos by měl zůstat uvnitř trochu syrový. Z hladké mouky, vajec, žloutku, soli, olivového oleje a redukce ze šafránu uděláme hladké těsto, do kterého nakonec přimícháme bylinky a rozvalíme na tenko a nakrájíme na čtverce a uvaříme al denate. Tomaty zblanžírujeme, oloupeme a nakrájíme.
Špagety: z cukety a mrkve, z pórku, z řapíkatého celeru nakrájíme tenké proužky jako špagety . Na přepuštěném másle orestujeme cibulku (nezabarvit) a na ni dáme spagety, sul, b. pepř, citr. stavu a dusíme doměkka. Mini Tomaty 1/2 concasse opečeme na přepuštěném másle, přidáme sůl, b. pepř a nasekanou petrželku. Dle návodu uvaříme holandskou omáčku Knorr, do které přimícháme zredukované bílé vino s na kostičky nakrájenou šalotkou. Bazalkový olej - olivový olej + bazalka + listy špenátu, sul, b. pepř + citron. šťáva a rozmixovat ručním mixerem. Na zahřátý talíř začneme skládat lasagne. Začneme 1/2 mini tomatou, lasagne, zeleninové spagety, lasagne, spagety a nakonec lasagne. Okolo dáme holandskou omáčku a nakonec bazalkovým olejem. Do tvaru trojúhelníku dáme medailónky a dozdobíme koprem a kerblikem. Pokrm umístíme, co nejvíce do středu talíře.