Napište mi


[CNW:Counter]

Pečené medailónky z candáta na grilu v uzené slanině

Suroviny

600 g candát - filet bez kosti a kůže (možno nahradit candátem), 80 g anglické slaniny nakrájené na plátky, sůl, pepř, 100 g očištěné papriky, 100 g lilku na plátky, 100 g cukety na plátky, bazalka, olivový olej a česnek.

Postup

Filet nakrájíme na jednotlivé porce a obalíme v plátkách slaniny, okořeníme pepřem a pokud je málo slaná slanina tak i soli a opečeme, tak aby maso bylo šťavnaté, ne vysušené. Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky a okořeníme, pokapeme olejem a opékáme po jednotlivých kusech. Zeleninu marinujeme v bylinkovém oleji. Čerstvé bylinky nasekáme a vmícháme do olivového oleje v poměru 3 díly oleje a jeden díl sekaných bylinek.