Napište mi


[CNW:Counter]

Plněný pstruh (Kanada)

Suroviny

4 pstruzi, sůl, citrónová šťáva, olej na pečení
Náplň: 3 cibule, pórek, 1/2 celeru, 4 lžíce kečupu, 3 lžíce zeleného pepře, 2 šálky strouhanky, sůl, mletý pepř, římský kmín, 2 lžíce másla, 2 oloupaná rajčata (rajčata na chvíli ponoříme do vařící vody a poté oloupeme), pažitka 0,1 l vína, 1 citrón

Postup

Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, pórek, celer a přidáme všechno koření. Zalijeme kečupem a vhodíme na kostičky nakrájená rajčata a přesekanou pažitku. Necháme vystydnout. Mezitím připravíme pstruhy. Vykucháme je, pod proudící vodu omyjeme a osušíme. Osolíme a pokapeme citronem. Připravenou směsí naplníme rubu do tří čtvrtin, aby nám nepraskala a zašijeme bílou nití. Pstruhy opečeme na oleji po obou stranách. Přidáme kousek másla a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zvolna, aby se ryby dobře propekla. Po upečení odstraníme nitě a přendáme na mísu. Výpek zastříkneme bílým vínem a přelijeme pstruhy. Ozdobíme citrónem, podáváme s vařenými brambory