Napište mi


[CNW:Counter]

Rybí filé s bílými fazolemi (Tunisko)

Suroviny

70 dkg rabího filé, 40 dkg bílých fazolí, 4 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 20 dkg vařených brambor, 2 nastrouhané cibule, 2 lžíce citrónové šťávy, lžička polévkového koření, lžička mletého kari, sůl, mletý pepř, lžička jemně sekané máty, 0,1 l vína.

Postup

Do kastrolu dáme vařit vyprané fazole. Když jsou skoro měkké přidáme k nim na plátky krájené brambory. Osolíme, opepříme, přidáme kari, cibuli, polévkové koření, mátu a víno. Mezitím dáme do osolené vody s citronovu šťávou pozvolna vařit filé. Uvařené fazole s brambory přendáme na mísu a rybím filé obložíme. Poklademe kousky másla a podáváme.