Napište mi


[CNW:Counter]

Zapékaná ryba na víně (Maroko)

Suroviny

70 dkg naporcované ryby (kapr, tonstolobik), 2 lžíce strouhanky, 4 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 3 cibule, 2 lžíce jemně přesekané petrželové natě, 0,3 l bílého vína, šťáva z jednoho citronu, 1 lžička sardelové pasty, sůl, pepř, 1/2 lžičky mletého koriandru.

Postup

Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, přidáme jemně nasekanou cibuli a petrželovou nať, citrónovou šťávu. Na to položíme porce ryby, které osolíme, opepříme a potřeme sardelovou pastou. Zalijeme bílým vínem a dochutíme koriandrem. Dusíme asi 20 minut pod pokličkou. Pak pokličku odstraníme a rybu zapečeme. Podáváme s horké buď s černým chlebem, nebo s vařenými brambory.