Napište mi


[CNW:Counter]

Ryby na zázvoru

Suroviny

4 porce ryby, sůl, mletý pepř, mletý zázvor, olej, 2 dl bílého vína, 2 cibule, 2 lžíce mouky, 2 dl smetany, 2 lžíce másla, citrónová šťáva

Postup

Porce ryby osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem. Vložíme je na rozehřátý olej, po obou stranách opečeme a podlijeme bílým vínem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vše dusíme pod pokličkou asi 10 minut. pak rybu vyjmeme a dáme na teplo. Do šťávy vlijeme smetanu s rozmíchanou moukou, dobře promícháme a povaříme. Omáčku zjemníme máslem a dochutíme citrónovou šťávou. Nakonec vložíme zpět porce ryby a prohřejeme. podáváme s rýží a zeleninovým salátem.