Napište mi


[CNW:Counter]

Kapr v alobalu

Suroviny

4 porce kapra, 8 dkg másla, 5 dkg stolního oleje, drobně nasekaná petrželová nať, 1,5 dkg hladké mouky, citrónová šťáva, 5 dkg sýru na strouhání, paprika pálivá sůl.

Postup

Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronem, a necháme aspoň 15 minut proležet. Změklé máslo promícháme s petrželkou a strouhaným sýrem. Proleželé porce kapra osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce, smíchané paprikou a položíme na alobal potřený olejem, povrch kapra poklademe petrželovým máslem, alobal dobře uzavřeme a pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě přibližně 30 minut. Podáváme s chlebem o slavnostnější příležitosti s bramborovým salátem nebo vařenými brambory.