Napište mi


[CNW:Counter]

Losos na páře

Suroviny

Zelené bylinky podle možností, podle počtu strávníku plátky lososa, máslo, mouku, mléko, suché bílé víno, šlehačka, sůl, můškátový květ, pepř.

Postup

Do hrnce dejte hodně čerstvých bylinek. Například šalvěj, rozmarýn, bazalku, saturejku, lebeček prostě vše co můžete. Bylinky zalijte vodou a povařte. Potom vložte pařák a na něj porce lososa. Přiklopte pokličkou a už navařte. Nechte takto stát asi 10 minut. Během této doby losos nasákne vůni bylinek a bude připraven k podávání. Porce lososa přelijeme omáčkou: Máslovou jíšku přelijeme na půl mlékem a napůl bílým vínem. Přidá se smetana ke šlehání sůl, muškátový květ a bílý pepř. Do omáčky můžeme přidat krevety nebo nakrájené žampiony. Podáváme s vařenými brambory.