Napište mi


[CNW:Counter]

Makrely v ostré omáčce

Suroviny

4 porce makrel, 3 lžíce oleje, 2 dkg másla, sůl, 1 lžíce hladké mouky, mletá paprika, mletý pepř, 3 lžíce rajčatového protlaku, 20 dkg sterilizovaného leča, 1 větší cibule, 6 dkg sterilizovaných okurek.

Postup

Očištěné makrely osolíme a zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme je, na pánvičku přidáme máslo a drobně pokrájenou cibuli a zpěníme ji. zaprášíme ji moukou, osmahneme, posypeme mletou paprikou, přidáme lečo, rajčatový protlak, sůl, pepř, zamícháme, zalijeme trochou vody a podusíme. Přidáme pečené ryby a pokrájemou okurku a prohřejeme.