Napište mi


[CNW:Counter]

Ostré rybí ražniči

Suroviny

4 porce kapra, 2 lžíce oleje, 4 malé cibule, 1 sterilizovaná okurka, 6 dkg slaniny, 8 dkg kapie, česnek, pepř, sůl, koření chilli nebo mletá pálivá paprika.

Postup

Očištěné porce kapra částečně odkostíme, osušíme, protkneme klínky česneku, opepříme, poprášíme kořením chilli nebo mletou paprikou, nakrájíme na čtverečky a necháme chvíli odležet, potom je osolíme. Slaninu pokrájíme na tenké plátky, potom na čtverečky velikosti kousků kapra, cibuli na kolečka, okurku také na kolečka a kapii na kousky. Napícháme na špejle nebo kovové špízy , osolíme, pokapeme olejem a pečeme pod rozehřátým grilem nebo na oleji na pánvi. Při tom potíráme olejem smíchaným s kořením chilli. Když je kapr měkký, přeneseme na talíř a podáváme s pečenými bramborami.