Napište mi


[CNW:Counter]

Kapr nebo rybí filé s mandlemi

Suroviny

4 porce kapra nebo 500 g filé, 1 kostka masoxu, 1 - 2 stroučky česneku, 4 dkg mandlí, 1 citron, 10 dkg cibule. 4 g másla, olej , mletý pepř, sůl.

Postup

Omyté a osušené porce kapra nebo porce rybího filé pokapeme citrónovou šťávu a necháme hodinu odležet. Jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek vložíme na pánev se zahřátým olejem a lehce zpěníme, aby cibule zůstala světlá. Přidáme sekané loupané mandle) mandle se přelijí horkou vodou, pak se sloupnou, zalijeme vývarem připraveným z kostky masoxu a chvíli povaříme. Zapékací misku vymažeme máslem a do ní naskládáme zbylou cibuli rozkrájenou na tenké plátky a rozebranou na kroužky. Na cibuli položíme porce ryby, poklademe plátky másla a vložíme do předehřáté trouby. Asi po 8 minutách přelijeme omáčkou s mandlemi a dopečeme. Podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží a obložíme plátky citronu.