Napište mi


[CNW:Counter]

Zapečená bramborová kaše na švýcarský způsob

Suroviny

80 dkg brambor, sůl, 1 vejce, 0,1 l smetany, 2 dkg másla, 3 lžíce strouhaného sýra typu parmezán, muškátový oříšek, 20 dkg anglické slaniny, několik kousků másla.

Postup

Uvařené brambory prolisujeme na hladkou kaši, osolíme a promícháme s rozkvedlaným vejcem, smetanou, změklým máslem a trochou nastrouhaného muškátového oříšku. Touto kaší naplníme ohnivzdornou misku a povrch upravíme nožem. Slaninu nakrájenou na nudličky napícháme do bramborové směsi tak, aby z ní trochu vyčnívala. Poklademe kousky másla a zapečeme v předehřáté troubě 20 - 25 minut při střední teplotě. Podáváme jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem, nebo jako přílohu k minutkám.