Napište mi


[CNW:Counter]

Bramborový salát s majonézou

Suroviny

70 dkg brambor, 1/4 kg pařížského (nebo jiného měkkého salámu - třeba Junior), 3 vejce, 13 dkg kyselé sterilizované okurky, 5 dkg cibule, 10 dkg mrkve, 3 dkg zeleného hrášku bez nálevu (lze použít i hotový salát s hráškem - Moravanka), nebo mrkev s hráškem naloženou,20 dkg majonézy, ocet, cukr, sůl, pepř, lze použít na dochucení také plnotučnou hořčici.

Postup

Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky, (lze použít i spec. kolečko s drátky) vložíme do mísy a přidáme na kostky nakrájený salám, nakrájenou okurku cibuli vařenou mrkem, hrášek, přidáme majonézu, ocet, cukr (velice opatrně, většinou nedávám) sůl, pepř a případně několik lžic hořčice. Dobře promícháme, dochutíme a nakonec přidáme na kostky pokrájená vařená vejce a ještě zlehka promícháme. Dáme uležet do chladna. Vzhledem k majonéze salát neuchováváme dlouho.