Napište mi


[CNW:Counter]

Dřevařská polévka

Suroviny

25 dkg kostí, 3 dl černého piva, 20 dkg hub, 2 cibule, 2 žloutky, smetana, chléb, celý pepř, zázvor, sůl, pepř.

Postup

Řídké vepřové nebo hovězí kosti vaříme asi 40 minut v mírně osolené vodě spolu s jednou cibulí a několika kuličkama pepře. Vývar zcedíme, cibuli protřeme sítem a přidáme nakrájené houby, které jsme podusili spolu s nakrájenou cibulí na lžíci másla nebo sádla a vaříme, až jsou houby měkké. Do piva rozšleháme lžíci nastrouhaného tvrdého chleba nalijeme do základní polévky a rozvaříme. Pelévku dochutíme špetkou zázvoru, solí, pepřem. Nakonec přilijeme 1 dl smetany, do které jsme rozšlehali žloutky a necháme přejít varem.