Napište mi


[CNW:Counter]

Gaspacho - vychlazená španělská polévka

Suroviny

1/2 okurky, 1/2 zelené papriky, 1/2 kg rajčat, malá cibule, 3 stroučky česneku, 3 lžíce oleje, 2 lžíce octa, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce rajského protlaku a asi 1/2 l rajčatové šťávy. Sůl a pepř.

Postup

Do velké mísy dáme nadrobno nakrájenou okurku a zelenou papriku. Rajčata, cibuli a česnek rozmixujeme, přidáme olej, ocet citrónovou šťávu, rajčatovou šťávu a rajčatový protlak. Směs přidáme do mísy a promícháme. Osolíme, opepříme a necháme v ledničce vychladit. Nakrájíme na drobno papriku, kroužky cibule a usmažíme nakrájený chléb na kostičky, na každý talíř dáme tuto zeleninu s chlebem a zalijeme vychlazenou polévkou.