Napište mi


[CNW:Counter]

Námořnická omáčka

Suroviny

15 dkg žampiónů, 60 g hladké mouky, 60 g másla nebo rostlinného tuku, 80 g cibule, 1 žloutek, kmín, sůl.
Postup

Očištěné žampióny rozkrájíme, propláchneme vodou a necháme v cedníku okapat. Z tuku, sekané cibule a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Zředíme ji horkou vodou nebo vývarem z masa či ryb, rozmícháme, osolíme a povaříme. Povařenou omáčku pak přecedíme. Do zbylého tuku či másla vložíme pokrájené žampióny, osolíme, okmínujeme, podlijeme dvěma lžícemi vody a dusíme. Podušené žampióny přidáme k povařené omáčce, podle chuti přisolíme a ještě několik minut povaříme. Nakonec omáčku zlepšíme rozmíchaným syrovým žloutkem a již nevaříme. Podáváme k rybě či vařenému masu.