Napište mi


[CNW:Counter]

Sýrová omáčka

Suroviny

60 g hladké mouky, 60 g másla nebo rostlinného tuku, 10 dkg tvrdého sýra, 4 dl mléka, 2 dl smetany, sůl, 2 žloutky, petrželka, muškátový oříšek, 10 dkg hub - hříbků či žampiónů, kmín.
Postup

Houby podusíme ve vlastní šťávě s kmínem a solí. Z mouky a tuku či másla připravíme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem, dobře rozmícháme a povaříme. Do tohoto bešamelu vmícháme nastrouhaný sýr a ještě několik minut povaříme. Nakonec vmícháme smetanu s rozšlehanými žloutky, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a sekanou petrželkou. Do hotové omáčky pak vmícháme podušené houby. Omáčku můžeme přidávat k rybě či vařené zelenině.