Napište mi


[CNW:Counter]

Domácí likér tzv. Bejlíz

Suroviny

2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka, 2 krabičky neslazeného zahuštěného mléka, 8 lžic strouhaného kokosu, 2 vanilkové cukry, 1/2 l rumu.

Postup

Dvě plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly potopené, mírným varem vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout, v žádném případě neotvíráme horké!! Na suché teflonové pánvi opražíme dorůžova osm lžic strouhaného kokosu a ještě horký ho nalijeme do misky, kam jsme nalili dvě krabičky neslazeného mléka. Necháme 24 hodin v lednici macerovat. Druhý den slijeme přes plátýnko a dobře vyždímáme, kokos vyhodíme, popř. můžeme použít do bábovky. Smícháme svařené slazené mléko, ze kterého se nám udělal hustý karamel s kokosovým mlékem a dvěma vanilkovými cukry, nejlépe v mixéru a postupně přiléváme rum Slijeme do lahví. Skladujeme v chladu.