Napište mi


[CNW:Counter]

Fazolový salát pokaždé jinak

Suroviny

40 dkg uvařených fazolí (různých barev nebo jen jeden druh), jeden malý kelímek bílého jogurtu, 15 dkg majonézy (nebo majolka z jednoho vajíčka), 3 kysané okurky, 1 větší cibule, sůl, mletý pepř.
Postup

Fazole uvaříme. Slijeme a necháme vychladnout. Majonézu smícháme s jogurtem, nadrobno nakrájenou cibulí a usekanými okurky. Potom přidáme fazole, opepříme a dosolíme. Řádně promícháme.

Místo cibule lze použít pórek, také je dobrý nakrájený balkánský sýr, ale to už nesolíme a krájíme ho nadrobno, mmůžeme případně použít i sýr Niva. Kdo má rád může přidat proužky šunky nebo měkkého salámu. A také lze použít malá konzerva levnějšího tuňáka. Lze přidat i olivya zelené bylinky podle vlastní chuti.