Napište mi


[CNW:Counter]

Játra v petrželovém těstíčku

Suroviny

1/2 kg, brambor, 1 vejce, sůl, 4 lžíce mléka, 2 lžíce mouky, svazeček petrželky, sladkou papriku, bílý pepř, dvě lžíce majonézy, kelímek netučného bílého jogurtu, 2 sladkokyselé okurky, 2 středně velké cibule, 1/2 kg hovězích jater, mouku na obalení, 3 lžíce oleje a půl svazečku pažitky.

Postup

Omyté brambory 20 minut vaříme. Uvařené slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Mléko rozkvedláme s vejcem a s moukou. Svazeček petrželky omyjeme, pár snítek odložíme na zdobení a zbytek posekáme najemno. Nasekanou petržel zamícháme do těstíčka, osolíme, opepříme a dochutíme paprikou. Játra opereme a nakrájíme na proužky, posypeme je paprikou a obalíme v těstíčku s smažíme je v rozpáleném oleji. V polovině smažení přidáme k játrům pokrájenou cibuli na kolečka a necháme ji zezlátnout. Majonézu smícháme s jogurtem, osolíme a opepříme. Okurky a brambory pokrájíme na plátky a zalijeme majonézovou zálivkou. Podáváme zdobené s pažitkou.