Napište mi


[CNW:Counter]

Veselá játra

Suroviny

8 plátků telecích nebo vepřových jater, pepř, 2 lžíce másla, 1 cibule, 5 žampionů, 1 zelená paprika, 2 rajčata, 2 sterilované okurky, 1 lžíce worcesterské omáčky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 hrnku kečupu, 1 lžička ostré hořčice, 4 stroužky česneku, sůl, olej na opečení.

Postup

Na rozehřátém tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a krátce podusíme. Do změklých jater přidáme nakrájenou papriku, rajčata a okurky, přilijeme worchester, kečup a protlak. Když houby a zelenina změknou vmícháme hořčici, prolisovaný česnek osolíme a krátce prohřejeme. Plátky jater osmahneme na oleji a pak osolíme. Podáváme posypané dušenou zeleninou a houbami a s rýží.