Napište mi


[CNW:Counter]

Drštky na paprice se škvarečky a uzeným

Suroviny

800 g vařených držků, 600 g uzeného masa, 150 g cibule, 100 g oleje, 50 g mouky hladké, 500 ml hovězího vývaru, 150g anglické slaniny, 100 g zakysané smetany, mletá paprika, sůl, bilý pepř, majoránka, česnek (posekat), pažitka.

Postup

Na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibulku, zaprášíme hl. moukou orestujeme, přidáme mletou papriku a ihned zalijeme hovězím vývarem. Důkladné povaříme, přidáme na tenké nudličky nakrájené uvařené drštky, ochutíme česnekem, majoránkou, bílým pepřem a soli. Podusíme 15 min. a přidáme zakysanou smetanu. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky rozškvaříme a jednotlivé porce posypeme. Přidáme plátky domácího uzeného. Ozdobíme nasekanou pažitkou, připadne drobně krájenou červenou paprikou.