Napište mi


[CNW:Counter]

Námořnický guláš

Suroviny

60 dkg hovězího masa, 2 lžíce sádla, 3 dkg slaniny, 1 menší cibule, 3g mrkve, 3 dkg petržele, 3 dkg celeru, sůl, 1 - 2 lžíce octa, 1/2 bobkového listu, tymián, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, šťáva z půlky citrónu, 1 lžička cukru, 1 lžička hladké mouky, 2 dl přírodního červeného vína, 1 lžíce kečupu, vývar z kostí, 1 lžička hořčice.

Postup

Na sádle promíchaném s rozškvařenou slaninou rychle opečeme na kostky nakrájené maso a odsuneme stranou. Do tuku dáme na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer. Osmažíme, přidáme sůl, ocet, bobkový list, tymián, nové koření, pepř, citrónovou šťávu, cukr, promícháme a za občasného podlévání vodou dusíme při častém míchání tak dlouho, až je maso poloměkké. Potom šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme víno, kečup a trochu vývaru a zvolna dusíme, až je maso měkké. Měkké maso vyjmeme z omáčky a vložíme do jiného kastrolu. Do omáčky přidáme hořčici, podle potřeby dochutíme, převaříme a přecedíme přes jemný cedník na dušené maso. Podáváme s houskovým knedlíkem.