Napište mi


[CNW:Counter]

Mexický guláš

Suroviny

60 dkg předního hovězího masa, 8 dg sádla nebo slaniny, 3 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, sůl, kmín, majoránka, 1 strouček česneku, 2 lžíce hladké mouky, vývar, 30 dkg rýže, 1 lžíce másla, 12 dkg šunky, strouhaný sýr, 2 - 3 lžíce kečupu.

Postup

Na rozpáleném sádle nebo slanině osmažíme dosvětležluta cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, mletou sladkou papriku, sůl, kmín utřený česnek a za občasného míchání a mírného podlévání dusíme maso, až je poloměkké. Potom šťávu necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou, okořeníme majoránkou, osmahneme a podlijeme vývarem, rozmícháme a vaříme, až je maso měkké. Potom dušenou horkou rýži napěchujeme do kruhového tvořítka, které jsme vymazali máslem a vyklopíme na talíř. Volný střed naplníme gulášem, který posypeme jemně pokrájenou šunkou a strouhaným sýrem. Rýži ozdobíme kečupem.