Napište mi


[CNW:Counter]

Biftek po židovsku

Suroviny

80 dkg hovězí svíčkové, 6 dkg slaniny, 15 dkg kečupu, sklenka vína, 20 dkg žampionů, 6 lžic oleje, 2 lžíce másla, 3 rajčata, 2 bobkové listy, 1 lžíce hladké mouky, jalovčinky, pepř a sůl.

Postup

Z odblaněné očištěné svíčkové nakrájíme bifteky, mírně je naklepeme paličkou, protkneme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drcenými jalovčičkami, pokapeme červeným vínem a necháme v chladu proležet. Před tepelnou úpravou posypeme bifteky, z jedné strany moukou a opékáme je na oleji 4 - 5 minut po každé straně. Hotové bifteky vyjmeme z pánve, do vypeku přidáme na plátky nakrájené očištěné žampiony, 2 bobkové listy a dávku kečupu. Mírně zalijeme vodou a zjemníme máslem. Při podávání položíme na bifteky půlky oloupaných rajčat a přelijeme připravenou šťávou. Podáváme s pečenými brambory nebo hranolky.