Napište mi


[CNW:Counter]

Plzeňský karbonát

Suroviny

80 dkg zadního hovězího , 2 párky, 5 lžic oleje, 2 lžíce másla, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 0,1l plzeňského piva, 1 lžička sladké mleté papriky, bobkový list, pepř, sůl.

Postup

Z opláchnutého válečku hovězího masa nakrájíme plátky , mírně je naklepeme paličkou, osolíme a opepříme. Na tuku zpěníme jednu cibuli, přidáme plátky masa a po obou stranách osmahneme, mírně podlijeme vodou, vložíme do trouby a dusíme doměkka za občasného podlévání. Když je maso měkké, výpek zaprášíme hladkou moukou, po zasmahnutí podlijeme vodou nebo vývarem a přidáme pivo, bobkový list, promícháme a šťávu dobře provaříme. Před podáváním vyjmeme ze šťávy bobkový list. Při podávání maso ozdobíme na másle opečeným a nakrojeným párkem a podušenou druhou cibulí nakrájenou na kolečka. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.