Napište mi


[CNW:Counter]

Svíčková na tatranský způsob

Suroviny

80 dkg zadního hovězího masa, 3 dkg slaniny, 3 lžíce másla, 1 velká cibule, 10 dkg kořenové zeleniny, 3 lžíce hladké mouky, 3 sterilizované okurky, 1 lžíce hladké hořčice, 1/2 citronu, 0,2 l smetany, divoké koření, sůl.

Postup

Váleček hovězího masa opláchneme, prošpikujeme slaninou a na kousky nakrájenou očištěnou zeleninou a svážeme režnou nití. Na másle osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme divoké koření a maso v základu krátce opečeme, osolíme, zalijeme vodou a dáme do trouby pod poklicí péci za občasného podlévání doměkka. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou promíchanou ve smetaně. Vaříme a za stálého míchání přidáme hořčici, nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu z citronu. Omáčku přecedíme dosolíme a přidáme zbylou zeleninu a nakrájené sterilizované okurky. Nakrájíme na plátky a podáváme s knedlíkem.