Napište mi


[CNW:Counter]

Šumavská pečeně

Suroviny

80 dkg zadního hovězího masa, 1 velké cibule, 3 lžíce sádla, 3 dkg slaniny, 3 lžíce hladké mouky, 15 dkg kořenové zeleniny, talířek hříbků nebo jiných hub, 0,7 l mléka, 0,1 l smetany, 1 lžička hořčice, divoké koření, ocet, sůl.

Postup

Připravené hovězí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opečeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí na sádle dozlatova. Přidáme divoké koření, mírně zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou za občasného podlévání doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou. Za stálého míchání provaříme, dochutíme hořčicí, přikyselíme octem a nakonec přidáme mléko a smetanu. Omáčku procedíme přes jemné síto a jako vložku přidáme povařenou a na nudle nakrájenou kořenovou zeleninu a očištěné na kostky nakrájené houby. Omáčku s tím vším ještě povaříme. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.